Bu Blogda Ara

Kahvaltılık Ekmek

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (beyazı içine , sarısı üzerine)
2 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı iç çekirdek
Aldığı kadar beyaz un

Yapılışı:

Kabımızın içine su ve sütü alalım ve mayayı içinde eritelim. Sonra yumurta beyazı, sıvıyağ, şeker, tuz, keten tohumu, çekirdek ve tam buğday unu ile aldığı kadar unu ekleyelim. Poğaça hamuru gibi olsun. 15-20 dk mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan topçuklar koparıp tepsimize dizelim ve fırın ısınana kadar tepsi mayası verelim. Üzerlerine yumurta sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder