Bu Blogda Ara

Diş Teli Lastiği - Elastiği

Diş teli takılalı on bir ay olmuştu ki doktorcum dişlerime ayrıca bir şey daha geçirdi.
Bunun adı "diş teli lastiği yada elastiği". Alt üst çenenin muntazam kapanması, diş aralarında boşluk olmaması için artık diş lastiği takmam gerekiyormuş.
En az 14 saat takılı kalacak, yoksa uzarmış tellerin kalma süreci. Sadece yemek yerken ve sıcak içecek içerken çıkarıyorum. Uyurken zaten takılı olacakmış.

İlk verdiği poşette üzerinde unicorn resmi olan minik lastikcikler vardı. İçinden ayrıca minyon bir tığ çıktı. Tabi son gittiğimde bunların nasıl takıldığını göstermişti. Braketlerin (benimkiler porselen braket) üzerindeki çentiklere geçiriliyormuş ve 24 saatte bir değiştirilmesi gerekiyor. Ben bir kaç braket çentiğini fark etmeden yemişim :) onun yerine metallerinden geçici çentik yaptı sağolsun...

Bu unicornu bir ay kullandım ve sağ taraf oturdu kısmen, bu en kalın lastikmiş çünkü. Ağrıya gelince ilk iki gün sürdü sonra alıştım.Evet çok ağrıyor. Çünkü dişleriniz çekilip itiliyor :)

On ikinci ay ise iki değişik lastiğe geçtik ve sol taraf üzerine çalışmaya başlıyoruz.
İnce, daha geniş ve üzerinde kedicik olan SPRITE ve unicorn kadar kalın olamayan üzerinde lamba cini resmi olan GENIE...
Takılışları aşağıdaki fotolar gibi (telefonla çektiğim için sol taraf sağ çıkıyor sorry for that :) )
                                 
                                                             11. Ay böyle takmıştık






                                                             12. Ay çapraz oldu :)

                                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder