Bu Blogda Ara

Saglık İçin Kefir İçin



Ah kefir ah... Ben lise çağlarındayken tanıştık ilk. Annem bir heves bulmuş birinden, yapmış. Dayadı burnuma! Ergenken elimin tersiyle itip "ayh bu kokuyo ben içmem!" dediğim şeyi şimdi ayıla bayıla içiyorum artık :) Anne olunca bunu anlıyormuşuz mesela...

Bugün boğaz enfeksiyonu geçiren kızıma doktor antibiyotik yazdı. Yanına bol su ve kefir. Doğal antibiyotikmiş, hücre yenileyiciymiş.

Ablamdan aldığım Kafkas kefirciklerimi koydum sabahtan, yarın içeriz inşallah.
Oda sıcaklığındaki (20-24 derece) bir litre günlük sütümüze ceviz büyüklüğündeki kefirimizi attık. Koyu renkli şişemizi de bir beze sarıp (8 - 24 saat arası) mayalanmaya bıraktık.

Süresi dolunca plastik süzgeçten süzüp yine plastik şişemizde afiyetle içeceğiz. Metal değmemesi gerekiyormuş.

Kefircanlarla işimiz bittiğinde ya yarın için hemen başka sütün içine atabiliriz ya da klorsuz suyun içinde bir hafta, sütün içinde de bir ila üç ay bekletebiliriz.

Eğer tadında bir değişiklik varsa temizlemeye alın. Yani; sütün içinde 3 saat bekletip sütü dökün. Ve bu işlemi 3 kere yapın. Kefircanlar hayata tutunsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder