Bu Blogda Ara

Bisküvi

Malzemeler:

2.5 su bardağı un
1 çay bardağı rüşeym
1 çay bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
225 gram tereyağ (tuzsuz ve soğuk)
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Önce kuru malzemeleri kapta harmanlayalım. Sonra bal ve tereyağını ekleyip yoğuralım. Tereyağ el sıcaklığıyla hemen kıvam alıyor ve hamurlaşıyor. Hamuru kabında streçleyip dolaba kaldıralım ve 1 saat buzdolabında 5 dakika da buzlukta bekletelim. Çıkardığımız hamuru hemen merdane ile açıp şekil verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, üzerini çatal ile çentikleyelim, toz şeker serpip fırına verelim. Önceden 225 dereceye ısıttığımız fırında on dakika kızarana kadar tutalım. Soğuyunca hepimize afiyet olsun. Tadı ülker haylayfa benziyor :)

Ayrıca donmayan hamur hem ele hem merdaneye yapışır ve pişmeye attığınızda kendini tepsiye salar... Elde şekil vermek için uğraşmayın, kalıp tercih edin, fırında mutlaka önceden ısıtılmış olsun. Eğer şekerler eridiyse fırından çıkardığınızda tekrar toz şeker serpebilirsiniz...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder