Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı havuç rendesi
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yarım saat önce buzdolabından çıkardığımız yumurtalar ve süt oda ısısına geldiğinde başlayalım...
Yumurtalarımız ve şeker kremleşinceye kadar 8 dk çırpılır. (süreyi kısaltmayın yoksa kek sıkışık oluyor denedim) Daha sonra süt ve sıvıyağ eklenir. Elenmiş unumuza kabartma tozu, vanilya ve tarçın koyup sıvılarımıza eklenir ve tekrar çırpılır. En son da havuç ve cevizler konur ve spatula ile kekin havası sönmeyecek şekilde karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50-55 dk pişirilir. Kürdan testi ile fırından çıkarılır.
Soğumadan kalıptan çıkarmayın lütfen ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder