Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Yapılışı:
Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım, ısınsın. Kek kalıbımızı da yağlayalım, kekimiz kolay ayrılsın.
Yumurta ve şekeri kabımızda 5 dk köpük olana kadar çırpalım. sonra sıvı malzemelerimiz; süt, yağ, yoğurdu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. En son elenmiş un kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu ve susamı koyum karışana kadar çırpalım. Kalıbımıza döküp fırına verelim.
50-55 dakikada kekimiz hazır. Soğumadan kalıptan çıkarmayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder