Bu Blogda Ara

Fırında Cevizli Ekmek

Malzemeler:

3,5 su bardağı un
2 bardak ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü
1 tatlı kaşığı ruşeym
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Kabımıza un, şeker, tuzu alalım; ortasına mayayı koyup süt ve sıvı yağ ile yoğuralım. Yoğurma kabımızdan alıp masada 5 dakika yoğuralım. Yoğurma kabımızı yağlayıp etrafıma rüşeymi serpelim. Üzerini örtüp bir saat mayalandıralım. Süre dolunca önce fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Sonra ceviz ve keçiboynuzu özünü hamura ekleyip tekrar yoğuralım ve kek kalıbına yerleştirelim. (un ilave edebilirsiniz, sert bir hamur olmasın)

Yarım sonra ekmeğimiz hazır. Soğumadan kalıptan almayalım veya kesmeyelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder