Bu Blogda Ara

Kullandığımız İlaçlar - Spreyler


1- Ferrum : Kan damlası. Her aylık kontrolde doktorumuz bebek kaç kiloysa ona göre günlük damlayı ayarladı. 8 kilo ise 8 damla gibi... Bir yaş kontrolündeki tahliller normal çıktı ve bıraktık.

2- D-Vit : 2.aydan sonra kullanmaya başladık ve 20 aylıkken bıraktık. Kemik ve bıngıldak gelişimini destekledi.

3- Calpol : Ateş düşürücü parasetamol, ateşi 39 olmadıkça vermedim, günde 3 kez tok karnına, bir tatlı kaşığı içtik.

4- Peditus : Soğuk algınlığı ilacımız, burun akıntısı, hafif öksürük başlangıcında günde 3 kez tok karnına, bir tatlı kaşığı içtik.

5- Bricanly : Balgam söktürücü ilacımız, günde 3 defa tok karnına, bir tatlı kaşığı içtik.

6- Aferin Plus : Ateş düşürücü parasetamol, bir yaşından sonra başladık, ateşi 39 olmadıkça vermedim, günde 3 kez tok karnına, bir tatlı kaşığı içtik.

7- Augmentin : İlk antibiyotiğimiz, ileri bronşit olduğumuzda günde iki kez, yani 12 saatte bir tok karnına, bir tatlı kaşığı içtik... Antibiyotik alırken bebek mutlaka bol su ve anne sütü de tüketmeli.

8- Ocean Balık Yağı : İştah açıcı balık yağımız ve E vitaminimiz. Faydasını iki haftada gördük, sabah aç karna bir tatlı kaşığı içtik.

9- Coldmix : Burnumuz tıkalıyken yarım saatlik ferahlama sağladı, sonra pek fayda görmedik.

10- Tonimer Baby : İlk burun damlamız, her burun deliğine 3er damla damlatıp, aspiratör ile burnu temizledik.

11- Sinomarin Mini Sprey :  Bir yaşından sonra kullanmaya başladık, yarım saat arayla birer fıs ile burnu spreyledik ve aspiratör ile temizledik.

12- Ventolin Şurup : Bronş açıcı. Antibiyotik ile beraber kullandık. Ağır bronşit hastalığımızda ciğere inen öksürüğümüz için günde 3 defa tok karnına bir tatlı kaşığı kullandık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder