Bu Blogda Ara

Bebekli Evde Olması Gerekenler

1- Termometre :
Bebeğin bulunduğu ortam ısısını ölçmek için doğumdan itibaren her odamızda var. Seyahat ederken de bir tanesini hep yanımızda taşırız. Yaz mevsimi için gerek yok ama diğer zamanlarda uyurken özellikle nasıl giydirmem gerektiğini böyle çözüyorum.
Hep en düşük 21 derece en yüksek 34 derece oldu odalarımız.

2- Termometre (bebek için) :

Aslı doğduktan sonra ilk 8 aylıkken hastalandı. Doğmadan önce chicco marka fotoğraftaki termometreyi almıştık. 8-10 lira bişeydi. Bir dakika kadar sürüyor koltuk altına koyup ölçmesi. Bebekken kucaklayıp durdurabiliyorsunuz rahat ölçsün alet diye ama iki yaş olunca dokundurmadı bile ateşi varken.

Ben de hızlı ve kulaktan ölçen başka bir termometre aldım. Sanırım 79 lira falandı. Ama süper iş görüyor. Weewell tavsiye ederim. Açtıktan sonra kulağa sokup düğmeye basıyorsunuz ve bir saniyede ölçüyor.

3- Burun Aspiratörü :
Bebek salya sümük hasta olduğunda henüz sümküremediği için iş başa düşüyor. Önce sprey ile burnu yumuşatıyoruz ve sonra ağzımızla bebeğin burnundan sümükleri hüpletip hazneye çekiyoruz. Chicco marka kullandık 2 şer tane de yedek süngeri ve ağızlığı vardı. Tavsiye ederim.

4-Yemek ve Biberon Termosu :
Bebek doğunca ilk iki üç hafta sütüm yeterli gelmediği için mama yaparım soğumasın diye koyarım içine diye biberon termosu almıştım. İçine bir büyük (220 mllik) biberon ve paşabahçenin kahvaltılık koyulan cam kaselerinden üst üste iki tane sığıyordu. Biberon olarak değil de ek gıdaya geçtiğimizde dışarı yada seyahate giderken kullanıyorduk. Çok da iş gördü sağolsun. Dediğim kaselerin içine çorba ve yoğurt koyup içinde kendi ısısıyla 5 saat muhafaza ediyordu. Fotoğrafını çekemiyorum artık başka ihtiyacı olan bir annede :)

5- Cam Rende :
"Ayyy meyve yapıcam çocuğa evde unutmuşum cam rendeyi" demedim hiç. Ablama gidince hep oldu mesela, niye çocuklu ev orası da. Ek gıdaya başlayan her bebek için kullanılır. Her evde olmalı!

6-Blender yada Smoothie Maker :
Bebek çorbası yapacaksanız bu ikisinden biri mutlaka olmalı. Çeyizden kalma vardır zaten de her şeyi ezer geçer bu zımbırtılar... Blenderim "Tefal" , smoothie yapacağım da "Tchibo" marka. Emektarlar ne çekti bizden...

7- Buharda Pişirme Aparatı :
Ek gıdaya geçtikten sonra bebek yemekleri için, bebeğin elinde kemirmesi için ya da sizin yemek ve salatalarınız için kullanabileceğiniz faydalı aparat... Bulunsun


8- Bebek Güvenlik Kitleri :
Bebek emeklemeye başlayınca bir odadan diğerine kaçarken heyecanlanıp birden kapıyı tutup kapatmasın, parmaklarını ezmesin yada cereyan yapıca çat diye kapanmasın diye stoper kullandık, kullanıyoruz. Yere koyulandan değil kapının üzerine geçirmeli. BKNZ.


Evin sivri köşelerinde ve tv ünitesi etrafına envai çeşit köşelik, çekmeceler açılamasın diye kilitler... Emekleyince hep lazımlar...

9- Korbell Çöp Kovası :
E-bebekten ablam hediye etmişti sağolsun. İki yıldır düzenli kullanıyoruz. Bebek bezi için koku vermeyen çöp kovası kendisi. İçinde sıkıştırılmış kocaman bir poşet var, doldukça kesip alıyorsunuz içinden. Bir poşet sanırım bir ay gidiyor bize. Bitince tekrar e-bebekten alıyoruz. Ağzı da kilitli kovanın. Yürüyen yaramaz kurcalayamıyor içini. Her evde olmalı!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder