Bu Blogda Ara

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler:

- 175 gr tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3,5 su bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 1 yemek kaşığı toz tarçın


Yapılışı:

Şekeri ve tereyağını (önceden dolaptan çıkarın yumuşasın) mikserle çırpalım. İyice eriyince içine pekmez ve yumurta sarısını ekleyelim, çırpmaya devam edelim. Sonra un, kabartma tozu ve zencefili de ekleyip elimizle toparlayalım. iki parçaya ayırıp buzlukta 15 dakika bekletelim.

15 dakika sonra (yaptığım iki parçadan birini kullandım, diğeri hala buzlukta ne zaman isterseniz çıkarıp şekil verilebilecek kıvama gelince tekrar yoğurup fırına verebilirsiniz) hamurumuzu yağlı kağıt üzerinde yarım santim kalınlığında açalım ve şekil verelim. İki yağlı kağıt yada streç üzerinde açarsanız daha kolay oluyor. Merdaneye de yapışmıyor. Ayrıca işlemleri hızlı yapalım tereyağ erimeden şekil verelim yoksa tepside yayılır.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 5-7 dakika pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder