Bu Blogda Ara

Maş Fasulyesi

Bakliyat yemeyen Aslı için yeni arayışlar, yeni bilgiler...

Maş fasulyesiyle tanıştırayım sizi. Kökenini falan bilmiyorum ama hemen her markette bulabileceğiniz bezelyeden daha minik bir bakliyat türü. Lif kaynağı, b vitaminleri deposu, bit kadar olmasına rağmen de bol protein içeren bu minikler yeşil mercimek tarzında pişirilebiliyor.

Aslı'ya nohut, kuru fasulye yediremedim içime dert oldu. Bezelyeyi ve yeşil mercimeği tek seviyor Allahtan ama annelik işte illa başka daha faydalı şeyler yesin :)

Makarnanın, pilavın yanına 2 yemek kaşığı haşlayıp veriyorum, tuz-limon-zeytinyağlayıp...

Pişme süresi 25 dakika (piştiği kabuklarının çıkmasından da belli oluyor).

Ayrıca börülce yada kuru fasulye gibi salatası da yapılıyormuş ama henüz vakit olmadı...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder