Malzemeler:
2 litre inek sütü
1 yemek kaşığı önceki yoğurttan kalan yoğurt mayamız
Yapılışı:
Sütümüz çiğken kaynatıyoruz, kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatıyoruz. Güvecimize alıp sütü soğumaya bırakıyoruz. Parmağımızla ısı kontrolü yapıp bir kaşık mayamızı içine katıp karıştırıyoruz. (sütün sıcaklığı parmağımız içinde 7 saniye kalabilir şekilde olacak, daha soğuk yada daha sıcakta olmuyor) Güveci fırınımıza koyup üzerini önce kapak, sonra örtü ile örtüp fırında 6 saat bekletiyoruz.
Çıkarınca kapağını alıp buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz. Sulandıkça suyunu alalım, çabuk ekşimesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder